Hőszivattyú

A hőszivattyú alternatív fűtési módszert jelent a 21. században. Napjainkban a fűtéstechnika és a klímatechnika szorosan kapcsolódik egymáshoz. A hőszivattyús rendszerek elterjedésével a gázkészülékek egyre jobban háttérbe szorulnak, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatóak vagy megspórolhatóak a már bevált fűtési rendszerek gépészeti részegységei.

Komplett épületgépészeti rendszerek

Annak ellenére, hogy sokszor a gépészeti elemek “láthatatlan” helyen vannak egy épületben (családi ház vagy akár egy ipari létesítmény), az épület “lelke” mindig is a jól megtervezett és kivitelezett gépészet lesz, mivel az épületekben kialakított fűtési-, hűtési- és szellőztető rendszerek határozzák meg a bent tartózkodók komfortérzetét és életminőségét.

Szellőzés

A komfort szellőztetés feladata, hogy az megteremtse a legidálisabb állapotot és fenn is tartsa azt. A friss levegő bejuttatását és a “szennyezett” levegő elvezetését úgy kell megoldani, hogy az ott dolgozó vagy élő emberek ebből szinte semmit ne észleljenek. Ez az állapot a rendszer pontos méretezésével vagy szabályozásával érhető el.

 

Napelem

Egy ingatlant, legyen szó lakossági vagy ipari létesítményről, úgy tehetünk csak igazán környezettudatosabbá és energiahatékonyabbá, ha a hőszivattyús rendszerünk mellé még napelem rendszert is telepítünk. 2024. január 1-jétől újra szabad a közcélú hálózatra betáplálni az ország majdnem teljes területén, így napelemes rendszereink segítségével az Ön igényeihez igazodva találhatunk megoldást az áramszolgáltatói számlák jelentős csökkentésére vagy kiváltására.

Klíma

Családi házak, lakások, irodák, komplett társasházak mono- illetve multi split rendszere. A legelterjedtebb megoldás a hétköznapi felhasználásban, egy beltéri egységgel, mellyel egy adott területet lehet hűteni vagy fűteni.