KLÍMATECHNIKA

Lakossági klímatelepítés

Családi házak, lakások, irodák, komplett társasházak mono- illetve multi split rendszere. A legelterjedtebb megoldás a hétköznapi felhasználásban, egy beltéri egységgel, mellyel egy adott területet lehet hűteni vagy fűteni.

Komfort

Üzletek, irodaházak, csarnokok, iskolák, óvodák hűtése és fűtése. Ez a szegmens nagyon meghatározó a mindennapokban, hiszen mindennapjaink nagy szeletére van hatással. Egy rosszul kiépített rendszer a munka és az egészség rovására is mehet.

Technológia

Gombaházak, nyomdaipari létesítmények, uszodák, élelmiszeripari üzemek, ipari csarnokok hűtése és fűtése. Minden termék előállítása valamennyi hőenergiát igényel, legyen az hideg vagy meleg. Van rendszer, amely kifejezetten érzékeny erre, van, amely kevésbé. A nehézséget az okozza, hogy állandóan nagyon kicsi hibahatárral kell dolgozni.

Szerver

Szervertermek hűtésénél egy állandóan üzemelő technológiáról van szó, ahol nem csak a nyári melegben kell biztosítani a működési tartományt, hanem a téli alacsony hőmérséklet esetén is. Ezt ma már különböző technikákkal üzembiztosan el lehet érni.

Hőszivattyúk

Alternatív fűtési módszert jelentenek a 21. században a monoblokkos készülékek: a monoblokkos készülékek egyik nagy előnye, hogy az épületen kívül kell elhelyezni őket, ezzel értékes területet megspórolva a lakóingatlanban. Hátránya azonban, hogy a fűtési rendszert fagyállóval (glikollal) kell feltölteni, aminek hőátadó képessége rosszabb, mint a víznek, így egyben a készülék hatásfoka is valamivel gyengébbé válik.

Split készülékek

A split, azaz osztott készülékek esetén a víz oldali rákötés egy beltéri egységre történik. Ennek a típusnak az az előnye, hogy nem glikollal van töltve, így valamivel jobb hatásfokon tud üzemelni, mint monoblokkos társa, de a lakótérből foglal el helyet.

LÉGTECHNIKA

Komfort

A komfort szellőztetés feladata, hogy az megteremtse a legidálisabb állapotot és fenn is tartsa azt. A friss levegő bejuttatását és a "szennyezett" levegő elvezetését úgy kell megoldani, hogy az ott dolgozó vagy élő emberek ebből szinte semmit ne észleljenek. Ez az állapot a rendszer pontos méretezésével vagy szabályozásával érhető el.

Technológiai

A technológiai szellőztetés mindig egyedi megoldásokat kíván, de az minden esetben elmondható, hogy folyamatos üzembiztonsággal történő működést igényel. A másik fontos szempont az üzemeltetési költségek leszorítása, ami a célok meghatározásával, pontos tervezéssel és kivitelezéssel érhető el.

Fűtéstechnika

Fűtéstechnika

Napjainkban a fűtéstechnika és a klímatechnika szorosan kapcsolódik egymáshoz. A hőszivattyús rendszerek elterjedésével a gázkészülékek egyre jobban háttérbe szorulnak, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatóak vagy megspórolhatóak a már bevált gépészeti részegységek.

Víz-Gáz-Csatorna

Új vagy már meglévő hálózatok átalakítása és műszaki átadása. A megrendelővel történő egyeztetés után garantált és minőségi kivitelezés.

Szigetelés, Bádogozás

Szigetelés

A szigetelés az épületgépészeti kivitelezés egyik legfontosabb része. Nem csak biztosítja, hogy a legkevesebb energiaveszteséggel jusson el a kívánt közeg a megfelelő helyre, de az egész rendszer egyfajta esztétikát is közvetít.

Bádogozás

Két fő feladata van. A munkák utáni faláttörések és tetőkivezetések vízhatlanná tétele, valamint a szigetelés védelme a külső behatásoktól. Külső behatások lehetnek akár a madarak, de egyszerűen csak az UV sugárzás is.