KLÍMATECHNIKA

Lakossági klímatelepítés

Családi házak, lakások, irodák, komplett társasházak mono- illetve multi split rendszere. A legelterjedtebb megoldás a hétköznapi felhasználásban, egy beltéri egyszéggel, egy adott területet lehet hűteni vagy fűteni.

Komfort

Üzletek, irodaházak, csarnokok, iskolák, óvodák hűtése és fűtése. Ez a szegmens nagyon meghatározó a mindennapokban, hiszen hósszú időt vagyunk kitéve hatásaink. Egy rossz rendszer rendszer a munka és az egészség rovására is mehet.

Technológia

Gombaházak, nyomdaipari létesítmények, uszodák, élelmiszeripari üzemek, ipari csarnokok hűtése és fűtése. Minden termék előállítása valamennyi hideg vagy meleg, de hőenergiát igényel. Van ami kifejezetten érzékeny rá, van ami kevésbé. Nagyon kicsi hibahatár között kell mozogni és szinte állandóan.

Szerver

Szervertermek hűtésénél egy állandóan, üzemelő technológiáról van szó, ahol a nem a csak a nyári melegben kell biztosíni a működési tartományt, hanem télen is a kemény minuszokban. Ezt ma már külömböző technikákkal, üzembiztosan el lehet érni.

Hőszivattyúk

Alternetív fűtés a 21. században Monoblokos készülékek: Monoblokkos készülékek egyik nagy előnye, hogy az épületen kívül kell elhelyezni, ezzel értékes területet megspórolva a lakóingatlanban. Hátránya viszont, hogy a fűtési rendszert fagyállóval (glikollal) kell feltölteni, aminek hőátódó képessége rosszabb minta víznek és így egyben a készülék hatásfoka is valamivel gyengeébb.

Split készülékek

Split, azaz osztott készülék, itt a víz oldali rákötést egy beltéri egységre történik. Ennek a típusnak azaz előnye, hogy nem glikollal van töltve, így valamivel jobb hatásfokon tud üzemelni, mint monoblokkos társa, de a lakótérből foglal el helyet.

LÉGTECHNIKA

Komfort

A komfort szellőztetés feladata, hogy a megtermtse a legidálisabb állapotot és azt fenntartsa azt. A friss levegő bejuttatása és a "szennyetett" levegő elvezetését úgy kell megoldani, hogy az ott dolgozó vagy élő emberek ebből szinte semmit ne vegyenek észre. Ez az állapotot a rendszer pontos méretezésével vagy szabályzásával érhető el.

Technólógiai

A technológia szellőztetés mindig egyedi megoldásokat kíván, de az minden esetben elmondható, hogy folyamatos üzembiztosnággal kell működnie. Másik fontos szempont az üzemeltetséi költségek leszorítása, ezek a célok meghatározásaval, pontos tervezéssel és kivitelezéssel érhetőek el.

Fűtéstechnika

Fűtéstechnika

Napjainkban a fűtéstechnika és a klímatechnika szorosan kapcsolódik egymáshoz. A hőszivattyús rendszerek elterjedésésvel a gázkészülékek egyre jobban háttérbe szorulnak, de ez nem azt jelenti, hogy el szabad hanyagolni vagy kispórolni a már bevált gépészeti részegységeket.

Víz-Gáz-Csatorna

Új vagy már meglévő hálózatok átalkítása és műszaki átadása. Megrendelővel történő egyeztetés után garantált és minőségi kivitelezés.

Szigetelés, Bádogozás

Szigetelés

A szigetelés az épületgépészeti kivitelezés egyik legfontosabb része. Hiszen nem csak biztosítja, hogy a legkevebb energiaveszteséggel jusson el a kívánt közeg a megfelelő helyre, hanem ad az egész rendszer egy szépséget is.

Bádogozás

Két fő feladata van. A munkák utáni faláttörések és tetőkivezetések vízhatlanná tétele, valamint a szigetelés védelme a külső behatásoktól. Ezek lehetnek akár a madarak, de egyszerűen csak az UV sugárzás is.